Comenzi X disponibile in reteaua Undernet

Nivel 500 – Manager de canal

ComandăExempluDescriere
PART/msg X part <#canal>Această comandă îi va spune lui X să părăsească canalul. De obicei, aceasta este o idee proastă.
SET/msg X set <#canal> <opțiune> <valoare>Activează sau dezactivează o opțiune pentru canalul tău.Setarea subcomenzilor:
AUTOJOIN
MASSDEOPPRO
NOOP
NOTAKE
OPLOG
STRICTOP
TAKEREVENGE
AUTOJOIN/msg X set <#canal> autojoin <on|off>Dacă această opțiune este activată, X va intra automat pe canalul tău atunci când se va reconecta la rețea.
MASSDEOPPRO/msg X set <#canal> massdeoppro <0-7>Această opțiune îi spune lui X numărul maxim de deops pe care X îl va permite utilizatorului să plaseze în 15 secunde. Dacă un utilizator depășește numărul specificat în această setare, X îi va da BAN utilizatorului cu nivel de 25 și îl va suspenda timp de 5 minute.Notă: Această opțiune funcționează numai cu comanda /mode #canal –o. Comanda DEOP prin X este scutită de această funcție. Dacă aceasta este setată la 0, această opțiune va fi dezactivată.
NOOP/msg X set <#canal> noop <on|off>Dacă această opțiune este activată, X nu va perminte nici unui utilizator sa fie OP. Chiar daca sunt autentificați la X.Utilizatorii cu acces de 100 sau mai mare vor putea utiliza în continuare X pentru a da KICK, BAN, etc. Utilizarea acestei opțiuni vă poate lăsa canalul fara OP dacă X va fi deconectat pentru mentenanță.
NOTAKE/msg X set <#canal> notake <on|off>NoTake împiedică preluarea canalului tău printr-un massban dat de către operatori.Notă: Managerul canalului poate prelua întotdeauna propriul canal.
OPLOG/msg X set <#canal> oplog <on|off>Când este activată, următoarele comenzi se vor trimite prin OpNotices: OP, DEOP, VOICE, DEVOICE, UNBAN, CLEARMODE.Aceasta va oferi o pistă de audit pentru oricine abuzează de accesul său X pe un canal care anterior nu avea nicio responsabilitate.
STRICTOP/msg X set <#canal> strictop <on|off>Dacă această opțiune este activată, X va permite doar utilizatorilor care sunt autentificați și au acces 100 sau mai mare să fie OP pe canal.
TAKEREVENGE/msg X set <#canal> takerevenge <none|ban|suspend>Această opțiune il face pe X să reacționeze către un OP care încearcă să preia canalul.Dacă este setată cu NONE, X doar va opri încercarea de preluare al canalului.Dacă este setată cu BAN, X îl va bana pe OP-ul care încearcă preluarea canalului.Dacă este setată cu SUSPEND, X îl va bana pe OP-ul care încearcă preluarea canalului si îi va suspenda acces-ul.

Nivel 450 – Administrator de incredere

ComandăExempluDescriere
JOIN/msg X join <#canal>Aceasta îi va spune lui X să intre pe canalul tău.
SET/msg X set <#canal> <opțiune> <valoare>Setează o opțiune în canalul tău.
AUTOTOPIC/msg X set <#canal> autotopic <on|off>Dacă aceasta este activată, X va seta topic-ul la descrierea canalului și URL-ul la fiecare 30 de minute.
DESCRIPTION sau DESC/msg X set <#canal> description [text]
sau
/msg X set <#canal> desc [text]
Aceasta va seta descrierea canalului (cu maximum 380 de caractere) pentru canalul tău prin X. Va fi vizibilă în răspunsul CHANINFO. Dacă nu este furnizat niciun text de descriere, descrierea actuală va fi eliminată.
FLOATLIM/msg X set <#canal> floatlim <on|off>Dacă aceasta este activată, X va seta o limită de canal cu o marjă peste numărul de utilizatori din canalul tău. Acest lucru te poate ajuta să împiedici floodnet-urile de join și flood-ul canalului.Setarea subcomenzilor:
FLOATGRACE
FLOATMARGIN
FLOATMAX
FLOATPERIOD
FLOATGRACE/msg X set <#canal> floatgrace <0-19>Aceasta vă permite să setați valoarea grației pentru opțiunea float de limită. Dacă diferența dintre limita canalului și care ar fi noua limită este mai mică decât valoarea grației, X nu va modifica limita. Acest lucru va reduce zgomotul pe care îl face X la fiecare schimbare de limită.Setarea acestuia la 0 va dezactiva această opțiune.Valoarea implicită pentru aceasta este 1.Parte din comanda FLOATLIM.
FLOATMARGIN/msg X set <#canal> floatmargin <2-20>Aceasta setează marja pentru limita canalului. Limita canalului va fi întotdeauna setată la numărul de utilizatori din canalul tău plus valoarea FLOATMARGIN.Valoarea implicită pentru aceasta este 3.Parte din comanda FLOATLIM.
FLOATMAX/msg X set <#canal> floatmax <0-65536>Când este activată, X nu va seta o limită mai mare decât valoarea FLOATMAX.Valoarea implicită pentru aceasta este 0.Parte din comanda FLOATLIM.
FLOATPERIOD/msg X set <#canal> floatperiod <20-200>Acesta este timpul exprimat în secunde, în care X va aștepta înainte de a reseta limita canalului.Valoarea implicită pentru aceasta este 20 seconds.Parte din comanda FLOATLIM.
FLOODPRO/msg X set <#canal> floodpro <defaults|kick|ban|off>Această comandă activează protectia lui X pentru canalul tău împotriva flood-urilor.Setarea subcomenzilor:
CTCPFLOOD
FLOODPERIOD
MSGFLOOD
NOTICEFLOOD
REPEATFLOOD
CTCPFLOOD/msg X set <#canal> ctcpflood <0|2-15>Acesta este numărul maxim de comenzi CTCP pe care un utilizator le poate trimite simultan pe canalul tău în timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, înainte de a fi pedepsit de X.Setarea acesteia la 0 va dezactiva protecția împotriva flood-ului.Parte din comanda FLOODPRO.
FLOODPERIOD/msg X set <#canal> floodperiod <0-15>Această comandă va seta perioada de timp înainte ca una din opțiunile de protecție împotriva flood-ului să fie îndeplinită înainte ca X să ia măsuri împotriva unui utilizator.Setarea acesteia la 0 va dezactiva protecția împotriva flood-ului.Parte din comanda FLOODPRO.
MSGFLOOD/msg X set <#canal> msgflood <0|2-220>Acesta este numărul maxim de mesaje pe care un utilizator le poate trimite pe canalul tău simultan în timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, înainte de a fi pedepsit de X.Setarea acesteia la 0 va dezactiva protecția împotriva flood-ului.Parte din comanda FLOODPRO.
NOTICEFLOOD/msg X set <#canal> noticeflood <0|2-15>Acesta este numărul maxim de notice-uri pe care un utilizator le poate trimite pe canalul tău simultan în timpul stabilit de tine pentru FLOODPERIOD, înainte de a fi pedepsit de X.Setarea acesteia la 0 va dezactiva protecția împotriva flood-ului.Parte din comanda FLOODPRO.
REPEATFLOOD/msg X set <#canal> repeatflood <0|2-15>Dacă un utilizator repetă o acțiune mai mult decât valoarea pe care ai setat-o aici, X îl va pedepsi pe utilizator în funcție de ceea ce ai setat pentru FLOODPRO.Parte din comandaFLOODPRO.
KEYWORDS/msg X set <#canal> keywords [cuvite cheie]Aceasta va seta cuvintele cheie pentru canal. Fiecare cuvânt cheie va trebui separat de un spațiu.Dimensiunea maximă pentru aceasta este de 300 de caractere.
MODE/msg X set <#canal> modeAcest lucru va salva modurile curente pe canalul tău ca implicit. Când X va intra pe canalul tău, acesta va reseta aceste moduri.
URL/msg X set <#canal> url [url(uri)]Aceasta va seta adresa URL pentru canalul tău. Adresa URL poate fi vizualizat cu comanda CHANINFO sau pe pagina web CService pentru canalul tău.Dacă nu este dată nici-un URL, această setare va fi ștearsă.Dimensiunea maximă pentru aceasta este de 180 de caractere.
USERFLAGS/msg X set <#canal> userflags <0-2|none|op|voice>Această setare va seta AUTOMODE implicit pentru toți utilizatorii noi care sunt adăugați la lista de acces a canalului.Valoarea 0 va seta AUTOMODE pentru nimic.Valoarea 1 va seta AUTOMODE pentru OP.Valoarea 2 va seta AUTOMODE pentru VOICE.Valoarea implicită pentru aceasta este 0.

Nivel 400 – Adminstrator de lista de accese

ComandăExempluDescriere
ADDUSER/msg X adduser <#canal> <user> <acces>Aceasta va adăuga un user nou la canalul tău. Nu vei putea adăuga un user la canalul tău cu acces egal sau mai mare decât al tău.
CLEARMODE/msg X clearmode <#canal>Puteți utiliza acestă comandă pentru a șterge toate modurile dintr-un canal când acesta este blocat. Se vor elimina modurile de canal +i, +l și +k. Este posibil să nu fie cel mai bun mod de a recăpăta reintrarea pe canalul tău dacă ați fost blocat.
MODINFO/msg X modinfo <#canal> <access|automode> <user> <valoare>Această comandă vă permite să modificați lista de acces al canalului.
ACCESS/msg X modinfo <#canal> access <user> <nivel>Folosind această comandă, puteți modifica nivelul de acces al unui user care este deja adăugat pe canalul tău. Nivelul de acces setat aici nu poate fi mai mare sau egal cu propriul tău nivel de acces. Deci, dacă ai avea acces de 400, cel mai mare acces pe care l-ai putea da unui altui user este 399.Rețineți că nu vă puteți modifica propriul acces și nu puteți modifica un user cu acces egal sau mai mare decât al tău.
AUTOMODE/msg X modinfo <#canal> automode <user> <op|voice|none>Această comandă îți va permite să setezi AUTOMODE unui user pentru OP sau VOICE sau să îl elimini complet.
REMUSER/msg X remuser <#canal> <user>Șterge un user de pe canalul tău. Trebuie să ai acces mai mare decât user-ul pe care dorești să îl ștergi.Te poți șterge de pe orice canal atâta timp cât nu ești manager (Acces 500).Managerii de canale care doresc să se ștergă poate sa opteze pentru PURGE sau să-l transfere către alt user.

Nivel 200 – Operator lista de utilizatori

ComandăExempluDescriere
KICK/msg X kick <#canal> <*!userid@host> [motiv]Această versiune a comenzii va da kick tuturor utilizatorilor care se potrivesc cu host-ul furnizat.Dacă host-ul tău se potrivește cu acel host, nu vei primi kick.Acest lucru este util pentru cazurile de flood extreme de canal. Dacă te gândești să utilizezi această comandă, recomandarea este să setezi modul +i pe canal înainte de kick, astfel încât utilizatorii afectați să nu poată reintra pe canal.Userul tău va fi afișat între paranteze în motivul kick-ului.
STATUS/msg X status <#canal>Această comandă va afișa toate flag-urile și setările, modurile canalului, numărul de utilizatori și opțiunile canalului, utilizatorii autentificați cu acces pe canal și dacă X este sau nu pe canal.Utilizatorii autentificați sunt afisați într-un format “user/nick [nivel]”. Nick-ul va fi afișat doar dacă acel utilizatorul se află pe canal, altfel va fi afișat doar user-ul și nivelul acestuia.Dacă o cheie este setată pe canal, această comandă o va afișa.

Nivel 100 – Operator canal

ComandăExempluDescriere
OP/msg X op <#canal> <nick1> [nick2|nick3]Această comandă va oferi statutul de operator (+o) unui utilizator pe canal. Poți oferi acest statut mai multor utilizatori scriind nick-urile lor separate de spațiu.
DEOP/msg X deop <#canal> <nick1> [nick2|nick3]Această comandă va șterge statutul de operator (-o) unui utilizator de pe canal. Poți face asta pentru mai mulți utilizatori scriind nick-urile acestora separate de spațiu.
INVITE/msg X invite <#canal>Această comandă va face ca X să te invite pe canalul tău. Acest lucru este util dacă canalul tău este setat cu modul +i (numai pentru invitație), +k (cheie obligatorie) sau dacă există un +b (BAN) pe nick, ident sau host.
MODINFO/msg X modinfo <#canal> <invite> <on|off>Deoarece această comandă are o singură opțiune, va fi explicată aici.Poți utiliza această comandă pentru a-ți seta invitația automată pe un canal setând invitația la ON. Doar dvs. puteți seta această opțiune.
SUSPEND/msg X suspend <#canal> <user> <durată> <access> [motiv]Această comandă va face ca X să suspende accesul unui utilizator pe canal pentru o durată stabilită. Nivelul de acces la suspendare nu poate fi mai mare decât al tău.Nu poți suspenda utilizatorii care au acces mai mare sau egal cu al tău. Motivul este opțional.
UNSUSPEND/msg X unsuspend <#canal> <user>Aceasta va face ca X să elimine o suspendare a accesului unui utilizator pe canal.Nu poți desuspenda utilizatorii care au acces mai mare sau egal cu al tău.

Nivel 75 – Operator nou

ComandăExempluDescriere
BAN/msg X ban <#canal> <nick!ident@host> <durată> <access> [motiv]Acestă comandă îl va face pe X să interzică un utilizator pe canal pe durata stabilită.Dacă nivelul de acces pentru BAN este de 74 sau mai mic, utilizatorul va fi deop-at (-o) și nu va putea fi op-at (+o). Dacă nivelul de acces este de 75 sau mai mare, utilizatorul va fi BAN-at de pe canal. Nivelul de acces la BAN nu poate fi mai mare decât al tău.Durata BAN-ului nu poate fi mai mică de 5 minute și nu poate depăși 365 de zile. Dacă doriți să setați un BAN permanent, utilizați 0d ca durată.Puteți BAN utilizatorii după nick-ul lor sau folosind un model/patern. Motivul este opțional, dar va fi folosit în comentariul de interdicție.Motivul BAN-ului nu poate depăși 300 de caractere. Canalul nu poate avea mai mult de 500 de BAN-uri în lista lui X.
UNBAN/msg X unban <#canal> <nick!ident@host>Acestă comandă îl va face pe X să elimine un BAN de pe canal. Nu poți elimina un BAN al carui nivel este mai mare decât al tău.

Nivel 50 – Half operator (jumatate de operator)

ComandăExempluDescriere
KICK/msg X kick <#canal> <nick!ident@host> [motiv]Acestă comandă îl va face pe X să dea un utilizator afară de pe canal. Motivul este opțional.
TOPIC/msg X topic <#canal> <text>Acestă comandă îl va face pe X să stabilească topic-ul canalului. Poate avea 145 de caractere, iar user-ul tău va fi afișat în topic-ul pe care l-ai setat.

Nivel 25 – Utilizator de incredere

ComandăExempluDescriere
VOICE/msg X voice <#canal> <nick1> [nick2|nick3]Această comandă va oferi statutul de voice (+v) unui utilizator pe canal. Poți oferi acest statut mai multor utilizatori scriind nick-urile lor separate de spațiu.Dacă nu specifici nici un nick, X va efectua comanda acționându-se pe tine.
DEVOICE/msg X devoice <#canal> <nick1> [nick2|nick3]Această comandă va șterge statutul de voice (-v) unui utilizator de pe canal. Poți face asta pentru mai mulți utilizatori scriind nick-urile acestora separate de spațiu.Dacă nu specifici nici un nick, X va efectua comanda acționându-se pe tine.

Nivel 1 – User canal

ComandăExempluDescriere
BANLIST/msg X banlist <#canal>Utilizarea acestei comenzi va face ca X să îți arate lista BAN-urilor de pe canal.
REMUSER/msg X remuser <#canal> <user>Dacă ai acces pe un canal și nu mai dorești să fi adăugat, poți utiliza comanda REMUSER pentru a te elimina din lista de accese a acelui canal.
STATUS/msg X status <#canal>Utilizarea acestei comenzi îți va arăta informațiile de status/stare pentru un canal, cu excepția modurilor setate.

Nivel 0 – Utilizator inregistrat

ComandăExempluDescriere
ACCESS/msg X access <#canal> <user>Această comandă îți va arăta accesul unui utilizator pe canal. Consultă graficul de mai jos pentru a afla cum să cauți anumiți utilizatori în funcție de nivelul de acces.
CHANINFO/msg X chaninfo <#canal>Această comandă îți va arăta dacă un canal este înregistrat, iar dacă este, de către cine este înregistrat, precum și descrierea și adresa URL a acestuia.
INFO/msg X info <user>Această comandă îți va afișa informații despre un utilizator dacă acesta nu are setat flag-ul invizibil.Dacă îl folosești pentru userul tău, îți va afișa și toate canalele la care ai acces. (numai tu și personalul CService poate vedea asta)
HELP/msg X help <comandă>Utilizarea acestei comenzi te va ajuta să afli detalii despre alte comenzi. Folosește-o cu înțelepciune!
LBANLIST/msg X lbanlist <#canal> <patern>Poți utiliza această comandă pentru a căuta în lista de BAN-uri a unui canal în X. Poți utiliză * ca model/patern pentru a afișa toate BAN-urile sau poți da un model nick!ident@host pentru a căuta un BAN specific.Dacă sunt mai mult de 10 rezultate, va trebuie să te loghezi pe pagina web CService pentru a le vizualiza pe toate.
LOGIN/msg X@channels.undernet.org login <user> <parolă> [Cod TOTP]Această comandă te va autentifica la X!TOTP este o aplicație time-based, parola one-time creată pentru a spori securitatea contului tău. Dacă opțiunea este activată va trebui să introduci codul TOTP după parolă. Pentru a activa această opțiune, vizitează pagina web CService.LoC sau Login on Connect este o metodă prin care te autentifici la X odată ce te conectezi. Când este utilizată, IP-ul tău nu va fi afișat pe retea. Verifică documentația LoC pentru mai multe informații.Notă: Trebuie să trimiți către x@channels.undernet.org. Nu poți trimite astfel: /msg X login.
MOTD/msg X motdAceastă comandă va afișa mesajul zilei a lui X.
NEWPASS– Comandă dezactivată –Această comandă a fost dezactivată din motive de securitate. Pentru a schimba parola, te rog navighează pe pagina web CService.
SET/msg X set <optiune> <flag>Poți seta opțiuni și flag-uri pentru contul tau.
INVISIBLE/msg X set invisible <on|off>Dacă această opțiune este activată, utilizatorii nu vor putea obține informații despre contul tău, cum ar fi starea ta online, prin comanda INFO. Aceasta este activată în mod prestabilit pentru toate conturile înregistrate după 1 noiembrie 2016.
LANG/msg X set lang <opțiune_limbă>Poți schimba această setare pentru că X să îți răspundă într-o altă limba dacă engleză nu este limba nativă. Opțiunile de limbă disponibile sunt:AR – ArabăCA – CatalanăCH – CrăciunDK – DanezăNL – OlandezăEA – PașteEN – EnglezăFR – FrancezăDE – GermanăIL – EbraicăHU – UngureșteIT – ItalianăNO – NovergianăSV – SuedezăPT – PortughezăRO – RomânăES – SpaniolăTR – TurcăGR – GreacăHA – HalloweenSW – Star WarsGOT – Game of ThronesCând setați o limbă, utilizați codul de limbă prescurtat.
Exemplu: /msg X set lang RO
NOADDUSER/msg X set noadduser <on|off>Dacă este activat, X nu va permite altor utilizatori să te adauge pe canalele lor.
SHOWCOMMANDS/msg X showcommands [#canal]Această comandă îți va afișa toate comenzile disponibile la nivelul curent de acces pe canalul specificat.Dacă nu specifici un canal, X îți va arăta doar comenzile disponibile pentru Access 0.
SHOWIGNORE/msg X showignoreX l-a ignorat pe unul dintre prietenii tăi? Dacă da, atunci utilizează această comandă. Îți va afișa lista de ignorare a lui X și îți va spune cât timp trebuie să aștepte fiecare utilizator înainte de expirarea ignorării.
SUPPORT/msg X support <#canal> <yes|no>Dacă utilizezi această comandă și spui DA, vei sprijini cererea de înregistrare a unui canal. Dacă spui NU, te vei opune înregistrării acelui canal. Această comandă poate fi utilizată numai pentru canalele cu o aplicație validă.
SUSPENDME/msg X suspendme <parola>Dacă utilizezi această comandă, contul tău va fi imediat suspendat. Nu vei putea să mai utilizezi contul după ce acesta este suspendat și va trebui intrați pe canalul #usernames pentru a începe procesul de desuspendare. Utilizează această comandă cu precauție extremă. Este menită să fie utilizată numai dacă în cazul în care crezi că user-ul tău a fost compromis și poate demonstra o astfel de reclamație.
VERIFY/msg X verify <nick>Dacă nu ești sigur cu privire la starea unui utilizator în rețea, această comandă poate fi utilizată pentru a afla dacă este conectat la X. Va afișa, de asemenea, dacă este membru oficial al CService sau un IRC operator.

Lista este luata de pe siteul oficial undernet

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

X